1. Helpcentrum
 2. Werknemer zonder leasefiets
 3. Wat moet ik weten voordat ik ga bestellen?

Wat zijn de stappen voor een nieuwe leasefiets?

Hartstikke leuk dat je overweegt om een leasefiets te nemen. Hier leggen wij je precies uit wat de stappen zijn.

Stap 1: Oriëntatie 

Oriënteer je alvast via de catalogus en bereken je voordeel op de calculator.  In de catalogus staat slechts een selectie van fietsen. Wij werken met 1.000+ fietsenzaken in Nederland en die hebben veel meer (10.000+) fietsen staan. Ben je benieuwd wie er bij ons is aangesloten? Bekijk het op het dealer overzicht.

Stap 2: Pincode

Ontvang de welkomstmail vanuit de software van Hellorider. Hierin staat je persoonlijke Pincode. Met deze Pincode kan je naar je dealer gaan of online een fiets bestellen via de catalogus. 


Stap 3: Goedkeuring

De dealer voert jouw fiets in in het systeem van Hellorider. Hellorider controleert de gegevens van de fiets. Jij ontvangt een goedkeuringsmail voor de leasefiets. Daarna keuren jouw werkgever en de leasemaatschappij de leasefiets goed. 


Stap 4: Bestelling

De dealer bestelt jouw fiets na de goedkeuringen van jou, je werkgever en de leasemaatschappij. In deze fase zijn er drie stappen mogelijk:

 • Besteld bij leverancier:
  De dealer heeft je fiets besteld bij de fabrikant. De verwachte levertijd ontvang je per mail. Let op, dit is de levertijd waarop de fiets bij de dealer komt.
 • Gereed:
  Gefeliciteerd! De dealer heeft aangegeven dat je leasefiets gereed is. Je kan naar de dealer gaan om je leasefiets op te halen. Heb je gekozen voor bezorging? Dan neemt de dealer contact met je op om de leasefiets te bezorgen.
 • Uitverkocht:
  Helaas, de dealer heeft aangegeven dat je leasefiets niet meer leverbaar is. Het kan soms snel gaan met de voorraad van fietsen. Neem in dit geval contact op met je dealer om een nieuwe fiets uit te zoeken. Zorg er ook voor dat je een nieuwe Pincode ontvangt van je werkgever of van de leasemaatschappij.

Stap 5: Start van het leasecontract
Gefeliciteerd! Je kan nu de fiets ophalen bij je dealer of je krijgt je leasefiets thuis bezorgd. Let op! Voordat je je leasefiets ontvangt moet je een afleverbewijs digitaal ondertekenen. Dit is het start van het leasecontract. Je dealer zal ervoor zorgen dat je dit moet doen.