Wat te doen als je een ongeluk hebt gehad met je leasefiets?

Vervelend om te horen dat je een ongeluk hebt gehad met je leasefiets. Hieronder vind je hetgeen wat je moet doen.

Is er een derde partij bij betrokken? Dan dien je samen met diegene het Europees Schade Formulier in te vullen. Het Europees Schade Formulier vind je hier. Stuur het ingevulde Europees Schade Formulier naar info@hellorider.com. 

Ga vervolgens naar je lokale dealer om hen een schaderapport op te laten stellen in het Hellorider portaal. Hellorider zal de schade direct doorzetten naar de verzekeraar. De dealer zal na goedkeuring van de verzekeraar en Hellorider jouw leasefiets herstellen en repareren. 

Is er geen derde partij betrokken en ben je gevallen met je leasefiets? Dan kan je direct naar de dealer gaan met jouw beschadigde leasefiets. Zij zullen vervolgens dezelfde handelingen doen zoals hierboven beschreven.

Heb je een speed pedelec? Dan heb je ook een WA verzekering via je leasefiets, mocht je aansprakelijk zijn gesteld dan ben je hiervoor ook gedekt via de verzekeraar. In het geval je geen speed pedelec hebt, dan kan je voor aansprakelijkheidsgevallen terecht bij je eigen WA verzekeraar, indien er een aansprakelijkheidsprobleem zich voor doet.