Een medewerker gaat uit dienst, wat moet ik doen?

Als een medewerker uit dienst gaat, zijn er drie routes voor het leasecontract. De eerste twee routes zijn zonder kosten:

  1. Berijderswissel: Je geeft bij de leasemaatschappij en Hellorider aan dat een andere medewerker de leasefiets overneemt. De medewerker is zelf verantwoordelijk voor het vinden van deze collega.
  2. Werkgeverswissel: Je geeft bij de leasemaatschappij (afhankelijk per leasemaatschappij)  en Hellorider aan dat de werknemer de fiets mee kan nemen naar zijn nieuwe werkgever. De nieuwe werkgever heeft hier reeds toestemming voor gegeven.
  3. Voortijdig beëindigen: Je geeft aan dat je het leasecontract wilt beëindigen. Dit kan vanaf maand 1. Wel zullen er voortijdige beëindiging kosten in rekening gebracht worden door de leasemaatschappij aan jullie als werkgever. Dit zijn de kosten die de leasemaatschappij in rekening brengt omdat het contract niet wordt uitgediend.

In de meeste gevallen heeft de werkgever met de medewerker afgesproken dat deze kosten voor rekening van de medewerker zijn.

De medewerker heeft bij einde contract 2 opties. Het overnemen van de fiets of de fiets inleveren bij de dealer/ Hellorider. Het leasecontract blijft doorlopen tot dat de fiets is ingeleverd of dat de medewerker de fiets rechtstreeks heeft betaald aan Hellorider.

Wordt de fiets niet overgenomen of ingeleverd door de medewerker, dan is dit fraude. Jij als werkgever zal dan aangifte hiervan moeten doen.

Hoe kan je als werkgever deze informatie doorgeven?

Klik op het tabblad

Zoek het leasecontract op waarvoor je een mutatie wilt doorgeven.

Klik op het vergrootglas om het leasecontract te openen

Scroll helemaal naar beneden totdat je het volgende veld ziet en klik op notitie toevoegen

Voor de 3 verschillende routes kan de volgende voorbeeld tekst als basis gebruikt worden.

Optie 1. Berijderswissel: Een andere medewerker neemt het leasecontract over

Per 01-06-2023 zal het leasecontract van medewerker X overgenomen worden door medewerker Y. De gegevens van de nieuwe medewerker zijn:

Voor en achternaam

E-mail adres

Mobiele nummer

Referentie

Optie 2. Werkgeverswissel: Een andere werkgever neemt het leasecontract over

Per 01-06-2023 zal medewerker X uit dienst gaan. Medewerker X geeft aan dat zijn/haar nieuwe werkgever het contract over wil nemen. De gegevens van de nieuwe werkgever zijn:

Werkgever Y

E-mail adres

Contactpersoon

Optie 3. Voortijdige beëindiging contract

Per 01-06-2023 zal het leasecontract van medewerker X beëindigd moeten worden. Wat zijn de voortijdige beëindigingskosten hiervoor?

Bij het maken van een notitie voor een mutatie van het leasecontract selecteer je de volgende ontvangers:

Ben je klaar? Klik op opslaan. De leasemaatschappij en Hellorider gaan nu alles in werking zetten